Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Γούνας δημιουργήθηκε με βασικό σκοπό την προώθηση κλάδου της Ελληνικής γουνοποιίας και την προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων βιοτεχνών γουνοποιών της περιοχής Καστοριάς και Σιάτιστας. Στα πλαίσια της προώθησης του κλάδου αναλαμβάνει να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για την Ελληνική γουνοποιία, να προβάλει το σύνολο του κλάδου και να συμβάλει στην διεθνή καταξίωση του κλάδου ως τον καλύτερο παγκοσμίως στον τομέα της παραγωγής ετοίμων γουναρικών. Η αφετηρία ήταν η δημιουργία brand name για τον κλάδο της γούνας και τα έτοιμα γουναρικά με την επωνυμία “GreekFur” και την εφαρμογή αξιόπιστου συστήματος διανομής και ελέγχου της ετικέτας “GreekFur”. Δημιουργήθηκε από τους τοπικούς συνδικαλιστικούς φορείς της γούνας και το Επιμελητήριο Καστοριάς και στηρίζεται από το Ελληνικό κράτος.

Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΚΑΡΑΤΑΓΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
‘Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
‘Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ:ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΟΙΚΟΝ. ΕΠΟΠΤΗΣ:ΠΑΠΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών

O Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών (ΣΕΓ), ιδρύθηκε το 2008 με στόχο τη διεκδίκηση και προώθηση των σημαντικών θεμάτων του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας, θέτοντας υψηλούς στόχους, νέα οράματα, σύγχρονες απόψεις και καινοτόμους τρόπους λειτουργίας. Οι 90 επιχειρηματίες, μέλη του ΣΕΓ, είναι οι σημαντικότεροι του κλάδου με ισχυρή θέση στην παγκόσμια αγορά, διεθνή αναγνώριση και μεγάλο ποσοστό πωλήσεων στην παγκόσμια διακίνηση γουναρικών.

 

 

Ενέργειες

Στα πλαίσια υλοποίησης των στόχων του ο ΣΕΓ, ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης δύο σημαντικών εκδηλώσεων για τη διεθνή βιομηχανία της γούνας, στην Ελλάδα, ένα από τα μεγαλύτερα παραγωγικά κέντρα στον κόσμο:

  1. Τη διοργάνωση του 1ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ FORUM ΓΟΥΝΑΣ που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2009 στην Καστοριά και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας βιομηχανίας της γούνας, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από διάφορες χώρες του κόσμου. Ο ΣΕΓ με την πρωτοβουλία του αυτή αναβάθμισε και ενίσχυσε την εικόνα της ελληνικής αγοράς, θέτοντας τις βάσεις για την καθιέρωση του θεσμού που θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.
  2. Τη διοργάνωση της FUR EXCELLENCE IN ATHENS , International Fur Fair που πραγματοποιείται, στην Αθήνα. Ο ΣΕΓ στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ισχυρού μοντέλου έκθεσης που εξυπηρετεί τις ανάγκες των επαγγελματιών που συμμετέχουν σε αυτό και προσαρμόζεται ευέλικτα και δυναμικά στις αλλαγές και τις ανάγκες της αγοράς. Ένα γεγονός στρατηγικής σημασίας για τη βιομηχανία της γούνας που φιλοδοξεί:
  • Nα εγκαινιάσει μία νέα εποχή
  • Nα είναι ο μοχλός ανάπτυξης για την ελληνική και για τη διεθνή γουνοποιία
  • Nα είναι το σημείο αναφοράς για τη μόδα της γούνας και τον κλάδο γενικότερα

Στόχοι του ΣΕΓ:

  1. Ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών γουνοποιητικών επιχειρήσεων
  2. Διεύρυνση νέων αγορών – εδραίωση στις ανερχόμενες παγκόσμιες αγορές (Η.Π.Α., Κίνα κ.λπ.)
  3. Ισχυροποίηση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές που ήδη δραστηριοποιούνται (χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης), με αύξηση του μεριδίου της αγοράς κατά 30%, κατά την επόμενη πενταετία
  4. Αύξηση της παραγωγής σε ποσοστό 40-50% κατά την επόμενη πενταετία και του απασχολούμενου ανθρώπινου δυναμικού
  5. Αποδοχή και αξιοποίηση του αδρανούς και αναξιοποίητου Εθνικού Οικονομικού Κεφαλαίου, της παραδοσιακής και μοναδικής χειροποίητης τεχνοτροπίας προϊόντος γούνας, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο